Bij de Molenaar

De Molenaar

De molenaars van molen De Weyert in Makkinga malen het graan voor de bakker én voor de thuisbakkers van De Weyert als basis voor bakmixen in de molenwinkel.

  ingetekend perceel bij Elsloo waar de tarwe op groeit

  Volg het nieuws

  De oogst

  Op 3 augustus 2022 ging het project Van akker naar bakker een nieuwe fase in. Loonbedrijf Graafstra Appelscha dorste het ecologisch verbouwde graan...

  Dennis Worst: schrijver en initiatiefnemer van het projectplan

  Vragen aan Dennis Worst: schrijver en initiatiefnemer van het projectplan en aanvrager van subsidies IMF (Landschapsbeheer Friesland / Biodivers...

  Mooie stukken in de krant

  Afgelopen week was de opening en start van het project Van Akker Naar Bakker. De lokale pers was ook uitgenodig en heeft een mooi verslag gemaakt.
  de aangelegde poel bij de akker in Elsloo

  De molen maalt al een tijdje op proef met Hollands meel als voorbereiding

  De molen maalt als voorbereiding al een tijdje biologisch meel afkomstig van de Friese en Groningse kleistreek. De tarwe is een oudere graansoort die voor de boer wel wat minder opbrengst (kg/ha) heeft, maar veel smaakvoller is. De korrel is ook wat zachter, waardoor die makkelijker fijn te malen is. Bakker en klanten zijn tevreden over het eerst gemalen meel. De afname van het meel is toegenomen. En omdat de molen alleen op zaterdag draait, moet de laatste tijd steeds vaker door de week gemalen worden.