Blijf op de hoogte van het nieuws

Van Akker naar Bakker desembrood uitverkocht op BROED.

Zaterdag 13 mei was van Akker naar Bakker aanwezig op BROED, het biodiversiteitsfestival van het Noorden. Op verschillende manieren kon je kennismaken met het project. Er was bijvoorbeeld een fietsexcursie naar de akker in Elsloo onder leiding van Landschapsbeheer Friesland.

Ook was er een Q & A, een vraag en antwoord sessie, met een aantal partijen uit het project. Marion Nijstad van Nijstad de Echte Bakker, Agnes Dokter van Biodivers Cultuurland Ooststellingwerf en Dennis Worst van Landschapsbeheer Friesland vertelden hier over hun rol en over hoe het project tot stand is gekomen.

Uiteraard mocht het project niet ontbreken op het onderdeel Food & BROED. Nijstad de Echte Bakker had een marktkraam vol met het Weyert’s Eygen desembrood gemaakt van de tarwe uit Elsloo. In heerlijke smaken, zoals mosterd & oude kaas, rode biet en spinazie werden er broden en bolletjes verkocht. Tegen het einde van de middag was alles op.

Ook korenmolen de Weyert stond in deze kraam, om zakjes meel te verkopen. Deze zakjes vonden ook gretig aftrek bij de bezoekers van BROED.