Bij de boer

Teler Karl Brouwer uit Elsloo

Teler Karl Brouwer uit Elsloo zaait, verzorgt en oogst op ecologische wijze de tarwe die gebruikt gaat worden voor de smaakvolle Weyerts Eygen broden.

    ingetekend perceel bij Elsloo waar de tarwe op groeit

    Volg het nieuws

    De oogst

    Op 3 augustus 2022 ging het project Van akker naar bakker een nieuwe fase in. Loonbedrijf Graafstra Appelscha dorste het ecologisch verbouwde graan...

    officiële start project

    14 mei 2022, officiële start project Van akker naar bakker bij korenmolen De Weyert in Makkinga Van graanzaadje tot een smakelijk brood,...

    De tarwe is gezaaid!

    Begin maart is de tarwe gezaaid door het plaatselijke loonbedrijf uit Elsloo. Het perceel is als het ware opgedeeld in tweeën: op de ene helft is...
    de aangelegde poel bij de akker in Elsloo

    De tarwe is gezaaid!

    Begin maart 2022 is de tarwe gezaaid door het plaatselijke loonbedrijf uit Elsloo. Het perceel is als het ware opgedeeld in tweeën: op de ene helft is het biologische tarwe gezaaid (lavett) en de andere helft een meer reguliere tarwesoort. Als een soort van nulmeting om de veranderingen in de biodiversiteit te monitoren bestaat het gehele perceel momenteel uit tarwe. In het najaar komt daar verandering in wanneer de landschapselementen worden aangelegd. Door de goede weersomstandigheden staken de eerste tarweplantjes hun neus al na tien dagen boven de grond uit. Hopelijk zet deze goede groei zich voort en staat er in de loop van de zomer een prachtig gewas. We houden u op de hoogte!