Blijf op de hoogte van het nieuws

Eerste Weyerts Eygenbrood aangeboden

Zaterdag 29 oktober 2022 kreeg wethouder Gerben But van gemeente Ooststellingwerf het eerste Weyerts Eygenbrood aangeboden door Cor Hofman van Nijstad De Echte Bakker. Hij sneed vervolgens de eerste snee brood af voor teler Karl Brouwer. Daarmee is de cirkel rond: het graan van de akker ging via de molen als meel naar de bakker en als brood weer terug naar de akker. Alles binnen een straal van 10 km. De pilot is geslaagd. Volgend jaar begint de cirkel opnieuw. De ervaringen en verbeterpunten vanuit de pilot gaan erin mee.

Nijstad De Echte bakker hield op deze dag ook Open Dag. Klanten en geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen achter de schermen bij de bakker en kregen informatie over het project. In de bakkerij kon je het nieuwe brood en nog heel veel andere lekkerrijen proeven. In de winkel lagen de eerste Weyerts Eygenbroden. Ze gingen als ‘warme’ broodjes over de toonbank.

Bekijk ook: De cirkel is rond: uitreiking eerste Weyerts Eygenbrood project Van akker naar bakker | Van Akker naar Bakker